در برگزاری سمینار جدیدترین یافته‌های تمدنی خلیج‌فارس:

گورستان شغاب ارتباط بوشهر با دوره اشکانی و ساسانی را فاش کرد/ قدمت بوشهر بیش از ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد

سمینار جدیدترین یافته‌های تمدنی در خلیج فارس با حضور باستان شناسان و اساتید این حوزه در بوشهر برگزار شد که بررسی یافته های جدید در نقاط مختلف استان بوشهر در زمینه اکتشافات تمدن سیراف و بوشهر پرداخته شد.

به گزارش پایگاه خبری راه بوشهر؛ سمینار جدیدترین یافته‌های تمدنی خلیج‌فارس با حضور پژوهشگران مختلف در خصوص موضاعات مختلفی از جمله یافته‌های باستان شناسی و تجارت همچنین مشاهدات و تطابق یافته ها در خلیج فارس با آثار سایر کشورها از جمله چین پرداختند.

اسماعیل سجادی‌منش در این سمینار در گفت و گو با  راه بوشهر اظهار کرد: سمینار جدیدترین یافته‌های تمدنی خلیج‌فارس به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس با حضور اساتید این حوزه و علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و تمدن در بوشهر برگزار شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر افزود: این سمینار با محوریت معرفی دست یافته‌های تمدنی و تاریخی خلیج‌فارس بوده که به طور وسیع با تصاویر و جزییات تشریح شد.

بی تردید فصل جدیدی از قدمت و فرهنگ را برای استان تاریخی و کهن بوشهر رقم می‌خورد

وی ادامه داد: کاوش‌هایی را در ۵ نقطه عامری، دیلم، بردک سیاه دشتستان، شغاب و تل‌پی‌تل بوشهر و سیراف خواهیم داشت و بی تردید فصل جدیدی از قدمت و فرهنگ را برای استان تاریخی و کهن بوشهر رقم خواهد زد.

سجادی‌منش خاطرنشان کرد: برگزاری چنین نشست‌هایی کمک می‌کند که علاقه‌مندان به تاریخ، بیشتر با این حوزه آشنا شوند و هم‌چنین در زمینه دانش‌های علمی تبادل فکر و اندیشه شده و بی شک این رویدادها از سال گذشته با برگزاری همایش فرهنگ و تمدن خلیج‌فارس به روایت باستان‌شناسی شروع شده و ادامه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: در این رویداد عبدالمجید ارفعی ایلام شناس، عباس مقدم عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، عبدالکریم مشایخی رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه بوشهر،محمداسماعیل اسماعیلی‌جلودار رئیس انجمن باستان‌شناسی ایران، مصطفی ده‌پهلوان رئیس موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران و نوروز رجبی دانشجوی دکترای دانشگاه تهران به داشته‌های علمی خود در خصوص خلیج‌فارس پرداخته و سخنرانی کردند.

هم چنین در این سمینار دکتر مصطفی ده پهلوان در ارئه ای با عنوان «تحلیلی بر الگوهای تدفین شغابی» بیان کرد: گورستان شغاب یکی از گورستان های مهم تاریخی است که متاسفانه بخش های از آن تخریب شده است.

شواهدی از گورهای دوره‌های اشکانی و ساسانی

ده پهلوان افزود: در این گورستان شواهدی از اجساد دوره‌های اشکانی و ساسانی یافت شده است. امیدواریم با پروژه ای که در حال حاضر در دست انجام است بتوانیم اطلاعات دقیقتری به دست آوریم.

جسد گذاری در گورستان شغاب به دو صورت است که یکی به صورت حفر گور در سنگ یا سخره است که در اکستشافات صورت گرفته هر دو صورت یافت شده است.

 

ارتباط سیراف با چین و بازرگانی در سیراف

در این سمینار محمد اسماعیل اسمعیلی به بحث در خصوص ارتباط سیراف با چین پرداخت و عنوان کرد: ایرانی ها در ادبیات چینی به خارجی ها یا مهمان شناخته می شود در اشیاء تاریخی به جا مانده در کشور چین همچنین در سیراف می توان به شباهات بخشی از اشیاء در دو کشور پی برد.

اسمعیلی افزود: ارتباط ایران با چین از شمال از راه خشکی و از جنوب از راه دریا وجود داشته است و شواهد سر بازرگانان زیای از سیراف  به چین وجود دارد که عده ای از آنها نیز در همان چین از دنیا رفته اند و سنگ قبر آنها همانند ایرانیان و مسلمانان است.

وی عنوان کرد: کنگره سیراف فردا در تهران برگزار می شود و یک همایش نیز آذر ماه در این خصوص برگزار می شود که علاقه مندان و پژوهشگران این حوزه می توانند در آن شرکت کنند.

قدمت بوشهر بیش از ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد

در این سمینار پروفسور عبدالمجید ارفعی؛ ایلام شناس ایرانی عنوان کرد: با شواهد بدست آمده در آثار تاریخی این استان می توان شواهدی از قدمت بیش از پنج هزار سال پیش از میلاد مسیح را مشاهده کرد.

رونمایی از کتاب دریای پارس، لیان

همچنین در پایان این سمینار از کتاب دریای پارس، لیان رونمایی شد که  نمونه‌ای از پژوهش‌های عبدالمجید ارفعی ایلام شناس ایرانی است که توسط عبدالکریم مشایخی مدیر بنیاد ایران‌شناسی شعبه بوشهر گردآوری شده است.

کتاب دریای پارس، لیان به استان بوشهر در دوره ایلامی می‌پردازد که ۱۰۰۰ جلد از این کتاب ارزشمند در بهار سال جاری به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/