برداشت ۵۰ درصد خرما از ۶ میلیون نخل استان بوشهر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «راه بوشهر»؛به نقل از تسنیم، مرتضی بحرانی با اشاره به تولید یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن سالانه محصول کشاورزی در بخشهای سبزی و صیفیجات، باغی و زراعی در استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر ظرفیت مهمی در تولید محصول گوجهفرنگی خارج از فصل، خرما و پرورش آبزیان و محصولات گلخانهای دارد.
وی سطح زیر کشت اراضی کشاورزی استان بوشهر را ۲۵۰ هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: تمام مناطق استان بوشهر برای کشت نخیلات مساعد است ولی بیشترین نخل در دشتستان، تنگستان، جم و دشتی و بیش از ۷۰ درصد محصول خرما مربوط به نخلستانهای دشتستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه ۱۴ درصد خرما کشور در استان بوشهر تولید میشود گفت: استان بوشهر بهعنوان سومین استان در تولید خرما معرفی شده است.
بحرانی به وضعیت تولید خرما در سال جاری پرداخت و با اشاره به آغاز برداشت خرما خاطرنشان کرد: پس از برداشت ۲ محصول خارک و رطب اکنون میوه خرما به ثمر نشسته و برداشت آن از ۶ میلیون نخل استان بوشهر آغاز شده است.
وی پیشبینی تولید کل محصول نخیلات استان بوشهر در سال جاری را ۲۰۰ هزار تن دانست و بیان کرد: در سال جاری ۶۰ هزار تن محصول نخیلات به صورت خارک و رطب برداشت و وارد بازار شد.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر اکنون برداشت بیش از ۱۴۰ هزار تن خرما آغاز شده که تاکنون ۵۰ درصد محصول نخیلات استان برداشت شده است.
بحرانی، کبکاب، زاهدی، خاصویی، شکر، مجول، پیارم و برحی بهعنوان مهمترین گونههای محصول نخیلات و خرما استان بوشهر برشمرد و اضافه کرد: درصد محصول خرما تولیدی استان بوشهر ۷۰ درصد گونه کبکاب، ۱۵ درصد زاهدی و ۱۵ درصد نیز دیگر گونهها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: پیگیریهای لازم برای بهبود وضع بازار خرما از جمله تأمین تسهیلات سرمایه در گردش ارزان قیمت، تغذیه نخیلات، مشوقهای صادراتی، تهاتر با میوههای گرمسیری از سوی این سازمان انجام شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0